Fra gris til gaffel

2008 Barolo, 3/4 ltr. Cantine Dei Marchesi Di Barolo SPA DOCG

2008 Barolo, 3/4 ltr. Cantine Dei Marchesi Di Barolo SPA DOCG

DKK 285,00

Med domicil i byen Barolo er Marchesi di Barolo et af Piemonte-områdets store navne. Den lokale historie fortæller, at det var forfædrene til Marchesi Givlio Faletti, grundlægger af Marchesi di Barolo, der skabte den i dag så berømte Barolo-vin.

Det er de røde vine, der dominerer dette område, og de allerypperste produceres på skråningerne omkring Langhe-bjergene ved byen Alba. Det er her Barolo og Barbaresco vinene henter deres legendariske og næsten eksplosive kraft.

Som unge er vinene ret utilnærmelige med en enestående koncentration af ekstrakt, syre og tannin. Men med alderen udvikler de sig imidlertid til noget varmt og afrundet med en duft af roser, trøfler og lakrids.

Barolo bliver lavet på 100% Nebbiolo-druer, der stammer fra Marchesi di Barolos vinmarker.

Selv om Piemonte-området næsten er det eneste sted i verden, hvor man dyrker Nebbiolo-druer, er den en af vinverdenens klassikere.

Vinifikation
Druerne håndplukkes og presses omhyggeligt, hvorefter mosten lagres 3 år på, dels små, nye egetræsfade, dels andre lidt ældre og større fade.

Smagekommentarer
Dyb rubinrød farve med orange glans. Intens duft af lakrids og krydderi, der følges smukt op af en blød, fyldig og meget behagelig smag.

SKU: 1869750908 - Brug for hjælp? Kontakt os Efterlad Feedback

Kategorier: ,

Tags: ,