Fra gris til gaffel

2009 Chateau la Gasparde Prestige, 3/4 ltr. J.P. Janoueix AOC

2009 Chateau la Gasparde Prestige, 3/4 ltr. J.P. Janoueix AOC

DKK 150,00

På et højdedrag i Côtes de Castillon finder man det velholdte Château la Gasparde. Den 18 hektar store ejendom nærmest stråler af omhyggelighed og perfektionisme, for ejeren af foretagendet er ingen ringere end Jean-Pierre Janoueix fra det berømte vinfirma fra Saint-Émilion og Pomerol.

Huset Janoueix har gennem tiderne opnået verdensberømmelse for sine bløde, elegante vine, som altid kan nydes i en ung alder, – og nu er tiden også kommet til den yngre generation, der her har fået lov at vise deres kunnen.

Château la Gasparde repræsenterer i dag et usædvanligt godt køb indenfor appellationen Côtes de Castillon. Den bløde, frugtige stil og vinens gode evne til at ledsage lidt kraftigere gastronomi, er som skræddersyet til den danske gane.

Château la Gasparde Boisé eller Prestigevin, som den også kaldes, er, som navnet heller ikke lægger skjul på, en prestigevin lagret på 30% nye træfade og høstet ved et lavt udbytte fra de ældste vinstokke, og mosten har hvilet på kvaset (mosten har ligget på bundfaldet og trukket kraft).

Smagekommentarer

Stofrig og koncentreret vin med søde tanniner og stor bouquet. Duften er flot frugtig med nuancer af brombær, multebær og vanille. Smagen er varm og behagelig blød med nuancer af syltede blommer, tilsat et lækkert strejf af vanille.

SKU: 1049860909 - Brug for hjælp? Kontakt os Efterlad Feedback

Kategorier: ,

Tags: ,