Fra gris til gaffel

2009 Ibericos Crianza, 3/4 ltr. Miguel Torres

2009 Ibericos Crianza, 3/4 ltr. Miguel Torres

DKK 100,00

Navnet "Torres" er det mest kendte vinudtryk i Spanien. Kun overgået af ordene "rødvin" og "hvidvin". Og uanset hvor du sidder henne i verden på en restaurant, hvor du ikke kender de lokale vine, kan du med sikkerhed vælge en vin fra Torres. Du ved, den er pengene værd. Og at du kan lide den.

Torres blev etableret for 300 år siden. Og gennem generationer har man målrettet arbejdet på at optimere produktionen. Balancen mellem effektivitet og kvalitet er knivskarp, og frelst er den, som finder den.

Alt er set efter i sømmene. Lageret er, i hvert tilfælde indenfor vinverdenen, Europas mest avancerede, helt styret af robotter. Fejl accepteres ikke i noget som helst led. Legenden Miguel Torres bor stadig op og ned ad den catalanske vingård. Og viser sig hver dag.

Og Torres er ikke kun lig med vine fra Catalonien, men imperiet har også spredt sig til så vidt forskellige områder som Priorat, Ribera del Duero, Conca de Barbara, Rioja og Chile og Californien.

Huset producerer 4,9 mio. 12 stks. kasser. Om året!

Torres er en levende legende. Det oprindelige gennembrud kom ved Paris-smagningen i 1979, hvor Miguel Torres med stort vovemod og efterfølgende succes i en blindsmagning satte Gran Coronas “Black Label” (i dag kaldet Mas la Plana) op mod Château Latour 1970. Og vandt.

Men finten er ikke at producere topvine, der kan slå topvine.

Finten er, at Torres år efter år, område efter område, kan lave en vin, som falder 100% i folks smag. Til en fornuftig pris.

Det er respekten for denne forbrugertype, der har skabt det imperium, som Miguel Torres i dag har opbygget.

Ibericos er Torres’ første Riojavin – lanceret i første årgang i 2009. Lidt sent vil mange mene ud fra den betragtning, at Rioja er Spaniens vinområde nr. 1 par excellence. Men Miguel Torres havde mange andre vinprojekter, han først ville søsætte og sikre sig kørte godt, inden den endelige, meget konkrete ordre lød til hans winemakere: “Lav det ypperste, I kan i Rioja, uden at prisen skræmmer folk væk – eller vi bliver væk fra området!”

Resultatet blev således Ibericos – opkaldt efter den iberiske halvø og synonym med noget af det mest spanske, man kan forestille sig, nemlig områdets fantastiske skinker.

Og behøver vi at sige, at vi med det samme var overbeviste om, at Miguel Torres mission var lykkedes, da vi smagte vinen første gang – i øvrigt sammen med et begejstret dansk presseopbud!

Vinifikation
Mosten gæres 18 dage med skindkontakt på rustfrie ståltanke, hvorefter vinen lagres på egetræsfade i 12 måneder, inden den tappes på flaske. Efter yderligere seks måneders flaskelagring frigives vinen til salg.

Smagekommentarer
Dyb mørkerød farve. Duften er åben med indsmigrende nuancer af bl.a. skovbær og egetræ. Smagen er fyldig med god umiddelbar frugt, som afbalanceres af de fine, lette tanniner.

SKU: 1054680909 - Brug for hjælp? Kontakt os Efterlad Feedback

Kategorier: ,

Tags: ,