Fra gris til gaffel

2009 Naturalys Cremant

2009 Naturalys Cremant

DKK 160,00

Sydfrankrig er ofte blevet betegnet som Frankrigs svar på Californien. I den forbindelse er sammenligningen kun baseret på varmen. For varmt er der. Faktisk de senere år for varmt. Man fattes vand. Det betyder, at vinstokkene tørster. De sætter få druer. Lavere udbytter til følge. Koncentrerede vine. Sorte. Og vigtigst af alt. Komplekse. For hvad Californien har i tæthed, har Sydfrankrig i nuancerigdom og fransk frækhed.

Det er håndværkere, der er på spil her. Ikke “Dress suit business men”. Der er jord under neglene og et hjerte, der banker hårdere end solen i den tørre jord. Man er generelt ikke god til markedsføring. Så hele regionen lider under, at forbrugeren ikke kender forskellen på en Roussillon og en Saint Saturnin. Men det er Gérard Bertrand i fuld gang med at lave om på!

Gérard Bertrand er en stor mand med stor karisma.

Han var tidligere kendt og elsket i Frankrig som rugbyspiller. Men han besluttede at tage en ny udfordring op og lagde derfor støvlerne på hylden efter en lang, succesfuld karriere. I 1992 overtog han ledelsen af sin fars vingård, Domaine de Villemajou, med den målsætning, at han ville højne standarden, ikke bare for vingården, men for hele området Han vil være for Sydfrankrig, hvad Guigal er for Rhône. Et navn folk kan læne sig op ad, om end de ikke orker at sætte sig ind i detaljerne. Og han har et mere end unikt sortiment at gå på opdagelse i.

Siden overtagelsen har Gérard Bertrand nemlig investeret i endnu flere vinmarker, fordelt over regioner som Corbières, Minervois og Côteaux de Languedoc, så han i dag har hele 410 ha ”under fod”. Yderligere er han gået i partnerskab med 40 andre lokale producenter, som nøje følger hans visioner for kvalitet i vinmarken, for så – når høsten er overstået – at sælge druerne til ham.

Vi er meget stolte over at repræsentere Gérard Bertrands storslåede vine i Danmark – vine, der i Frankrig er listet på en stor del af landets trestjernede restauranter!

Gérard Bertrands Naturalys-serie er en økologisk vinserie, hvor druerne udvælges fra forskellige, pålidelige økologiske drueproducenter i Languedoc-Roussillon.

Naturalys Crémant kommer fra Limoux. Selve Limoux by er en mindre bjergby, som umiddelbart ville henslæbe en mere anonym tilværelse, hvis det ikke lige var, fordi området, som byen har lagt navn til, laver nogle særdeles fremragende vine. Når man oppe i Champagne-distriktet påstår, at det var dér, man opfandt den mousserende vin, rynker de på næsen i Limoux, for her er man ganske sikker på, at det var munkene i St.-Hilaire, der opfandt flaskegæringen i 1531, hvilket er mere end 100 år før den glade munk i Champagne-distriktet.

Distriktet Limoux er beliggende så højt og køligt, at de franske INAO-myndigheder ikke regner området for en del af Languedoc-Roussillon, hvilket den geografiske placering ellers berettiger til. Det kølige klima, kombineret med flere århundreders tradition for at producere både stille og mousserende hvide vine i distriktet, er da også medvirkende til, at man må betragte Limoux i en klasse for sig, – og kombineres dette igen med, at distriktet altid har været relativt overset, har man nogle fantastiske vine til meget rimelige priser.

Smagekommentarer

Duften har toner af æbler og blomster, tilsat meget lette toner af tørrede frugter. Smagen har en fin syre, som afbalancerer vinens fylde.

Vinifikation

Traditionel efter den originale champagnemetode med 9 måneders bærmekontakt.

SKU: 1726190909 - Brug for hjælp? Kontakt os Efterlad Feedback

Kategorier: ,