Fra gris til gaffel

2009 Nipozzano Riserva, 3/4 ltr. Marchesi de Frescobaldi DOCG

2009 Nipozzano Riserva, 3/4 ltr. Marchesi de Frescobaldi DOCG

DKK 145,00

Placeret forsvarsmæssigt godt på toppen af en klippe med udsigt over dalene og ved floden Arno, ligger slottet Nipozzano midt i en lille by af samme navn og omgivet af slottets vinmarker, der har æren for den store berømmelse idag.

I 1855 kom Marchese Vittorio degli Albizi hjem fra sit fødested i Bourgogne. Marchesen var i familie med de nuværende ejere og var ekspert i vindyrkning. Han introducerede druerne Cabernet Sauvignon, Malbec, Syrah og Pinot Noir til Nipozzano, og de dyrkes alle den dag idag.

Specielt Cabernet Sauvignon og til en vis grad Pinot Noir har nydt godt af mere end et hundrede års aklimatisering og kulturelle traditioner.

De danner, sammen med Sangiovese, grundstammen til de store toscanske vine, og udtrykker stadig personligheden i vinene fra ejendommen.

Castello di Nipozzano produceres af selekterede druer fra Nipozzano markerne, hovedsageligt anvendes Sangiovese.

Vinifikation

Efter den malolaktiske gæring i store slovenske egetræsfade og to års delvis lagring i barriques, flaskes vinen og lagres i kældrene ca. et år, inden den frigives.

Smagekommentarer

Raffineret, klassisk vin. God dyb farve, elegant duft af moden frugt, pikante krydderier, understøttet af et strejf af træ. Smagen er fyldig, kraftig og fint struktureret med en blød, behagelig finish.

SKU: 1031830909 - Brug for hjælp? Kontakt os Efterlad Feedback

Kategorier: ,

Tags: ,