Fra gris til gaffel

2009 Torres Gran Coronas, 3/4 ltr. Miguel Torres AO

2009 Torres Gran Coronas, 3/4 ltr. Miguel Torres AO

DKK 125,00

Navnet "Torres" er det mest kendte vinudtryk i Spanien. Kun overgået af ordene "rødvin" og "hvidvin". Og uanset hvor du sidder henne i verden på en restaurant, hvor du ikke kender de lokale vine, kan du med sikkerhed vælge en vin fra Torres. Du ved, den er pengene værd. Og at du kan lide den.

Torres blev etableret for 300 år siden. Og gennem generationer har man målrettet arbejdet på at optimere produktionen. Balancen mellem effektivitet og kvalitet er knivskarp, og frelst er den, som finder den.

Alt er set efter i sømmene. Lageret er, i hvert tilfælde indenfor vinverdenen, Europas mest avancerede, helt styret af robotter. Fejl accepteres ikke i noget som helst led. Legenden Miguel Torres bor stadig op og ned ad den catalanske vingård. Og viser sig hver dag.

Og Torres er ikke kun lig med vine fra Catalonien, men imperiet har også spredt sig til så vidt forskellige områder som Priorat, Ribera del Duero, Conca de Barbara, Rioja og Chile og Californien.

Huset producerer 4,9 mio. 12 stks. kasser. Om året!

Torres er en levende legende. Det oprindelige gennembrud kom ved Paris-smagningen i 1979, hvor Miguel Torres med stort vovemod og efterfølgende succes i en blindsmagning satte Gran Coronas “Black Label” (i dag kaldet Mas la Plana) op mod Château Latour 1970. Og vandt.

Men finten er ikke at producere topvine, der kan slå topvine.

Finten er, at Torres år efter år, område efter område, kan lave en vin, som falder 100% i folks smag. Til en fornuftig pris.

Det er respekten for denne forbrugertype, der har skabt det imperium, som Miguel Torres i dag har opbygget.

Gran Coronas er en af de absolutte grundsten i Torres’ sortiment. Druerne bliver høstet fra et væld af forskellige vinmarker, der alle har det tilfælles, at de er beliggende i en højde mellem 225 og 500 meter over havets overflade.

Klimaet i denne højde er betydeligt køligere end nede i lavlandet, og vinen får derfor et større syreindhold, som giver et godt modspil til de fede tanniner og den umiddelbare frugt.

Vinifikation
Traditionel med 15 måneders lagring på amerikanske egetræsfade.

Smagekommentarer
Duften har toner af grønne kaffebønner, mørke bær, læder, lakrids og vanille. Smagen er fyldig og afrundet med diskrete tanniner.

SKU: 1054370909 - Brug for hjælp? Kontakt os Efterlad Feedback

Kategorier: ,

Tags: ,