Fra gris til gaffel

2010 Arboleda Cabernet Sauvignon, 3/4 ltr. Arboleda Wines

2010 Arboleda Cabernet Sauvignon, 3/4 ltr. Arboleda Wines

DKK 150,00 DKK 110,00

Arboleda er kan bedst betegnes som Eduardo Chadwicks prestigeprojekt. Huset er et "boutique-winery", som på godt dansk betyder et lille vineri. For det meste synonymt med høj kvalitet, hvilket de høje points, Arboleda allerede har opnået, illustrerer ganske godt. Ikke mindst flotte points fra den ellers Chilefjendtlige Robert Parker.

Arboleda er håndlavede enkeltmarksvine fra de bedste placeringer i den estimerede Aconcaguadal, hvorfra iconwines som La Cumbre og Founders Reserve også kommer.

Den stil, man søger med Arboleda, er distingverede vine med stor detaljerigdom og karakter, – lidt nærmere den gamle verden, end Chile generelt er kendt for og også lidt nærmere den gamle verden end f.eks. Errazuriz-vinene, der ellers allerede er kendte for ikke at være i den sædvanlige chilenske marmeladestil.

Arboleda, der blev grundlagt så sent som i 1999, er en del af en drøm, som Eduardo Chadwick og Robert Mondavi delte i deres fælles bestræbelser på at lave chilensk vin i verdensklasse – i dag materialiseret i Seña. Og Mondavi har om nogen selv været udfordringen igennem, da han i de tidlige 1970’ere kæmpede for anerkendelse til Californien.

Selve navnet Arboleda er spansk og betyder “at dyrke træer”, hvilket skal ses som en hyldest til de oprindelige chilenske træer, som vokser på husets vinmarker.

Druerne til husets Cabernet Sauvignon kommer stort set udelukkende fra Las Vertientes Estate, der er beliggende 50 kilometer fra Stillehavet. Vinmarkerne blev tilplantet samtidig med, at prestigeprojektet blev lanceret i 1999, og indbefatter 25 ha med Cabernet Sauvignon-stokke, hvis udbytte bliver holdt nede af den meget fattige jordbund, der hovedsageligt består af sten og sand. Alt sammen noget, som bidrager til vinens tæthed og koncentration.

Vinifikation

Når druerne ankommer til vineriet, håndsorteres de, før de presses nænsomt. Efterfølgende gæres mosten ud på rustfrie ståltanke ved 26-30 grader i 20–30 dage. Når gæringen er tilendebragt, lægges vinen på delvist nye egetræsfade af henholdsvis amerikansk og fransk egetræ. Her får den lov til at lagre i 12 måneder, før den tappes på flaske og frigives til salg.

Smagekommentarer

Dyb, mørkerød farve med et let blåligt skær i kanten. Duften er fyldt med toner af modne blommer, kirsebær, krydderier, tobak og mørk chokolade. Smagen er intens og kraftig med et let strejf af sødme i eftersmagen.

SKU: 1035610910 - Brug for hjælp? Kontakt os Efterlad Feedback

Kategorier: ,

Tags: ,