Fra gris til gaffel

2010 Arboleda Syrah, 3/4 ltr. Arboleda Wines

2010 Arboleda Syrah, 3/4 ltr. Arboleda Wines

DKK 150,00 DKK 110,00

Arboleda er kan bedst betegnes som Eduardo Chadwicks prestigeprojekt. Huset er et "boutique-winery", som på godt dansk betyder et lille vineri. For det meste synonymt med høj kvalitet, hvilket de høje points, Arboleda allerede har opnået, illustrerer ganske godt. Ikke mindst flotte points fra den ellers Chilefjendtlige Robert Parker.

Arboleda er håndlavede enkeltmarksvine fra de bedste placeringer i den estimerede Aconcaguadal, hvorfra iconwines som La Cumbre og Founders Reserve også kommer.

Den stil, man søger med Arboleda, er distingverede vine med stor detaljerigdom og karakter, – lidt nærmere den gamle verden, end Chile generelt er kendt for og også lidt nærmere den gamle verden end f.eks. Errazuriz-vinene, der ellers allerede er kendte for ikke at være i den sædvanlige chilenske marmeladestil.

Arboleda, der blev grundlagt så sent som i 1999, er en del af en drøm, som Eduardo Chadwick og Robert Mondavi delte i deres fælles bestræbelser på at lave chilensk vin i verdensklasse – i dag materialiseret i Seña. Og Mondavi har om nogen selv været udfordringen igennem, da han i de tidlige 1970’ere kæmpede for anerkendelse til Californien.

Selve navnet Arboleda er spansk og betyder “at dyrke træer”, hvilket skal ses som en hyldest til de oprindelige chilenske træer, som vokser på husets vinmarker.

Druerne til husets Shiraz høstes fra vinstokke plantet på vinmarkerne la Pirca og la Quebrada. Begge vinmarker, som blev tilplantet i år 2000, umiddelbart efter at man havde søsat Arboleda-projektet. Vinstokkene er hentet fra nogle af de bedste planteskoler i Frankrig, og dette – kombineret med den meget veldrænede jordbund – er med til at skabe en vin af særdeles høj kvalitet.

Vinifikation

Når druerne ankommer til vineriet, håndsorteres de, inden de presses nænsomt. Efterfølgende gæres mosten ud på rustfrie ståltanke ved 26-30 grader i 20–30 dage. Når gæringen er tilendebragt, lægges vinen på delvist nye egetræsfade af henholdsvis amerikansk og fransk egetræ. Her får den lov til at lagre i 12 måneder, før den tappes på flaske og frigives til salg.

Smagekommentarer

Duften har toner af mørke bær, lakrids og egetræ. Smagen er fyldig med fine og alligevel solide tanniner, der afbalancerer den lange eftersmag.

SKU: 1035640910 - Brug for hjælp? Kontakt os Efterlad Feedback

Kategorier: ,

Tags: ,