Fra gris til gaffel

2011 Syrah Santa Barbara, 3/4 ltr. Fess Parker Winery

2011 Syrah Santa Barbara, 3/4 ltr. Fess Parker Winery

DKK 185,00

Da Fess Parker første gang besøgte den vingård i Santa Barbara, som senere skulle blive Fess Parker Winery, medførte det en lige så stor ændring for ham som i 1950'erne, da han for første gang blev casted i Walt Disney-studierne til rollen som Davy Crockett.

Gården blev købt i 1989 og bestod dengang af 2,22 ha, men da Fess Parker er fra Texas, kan intet gøres i lille målestok, og antallet af hektarer voksede derfor støt frem til år 2000, hvor de nuværende 283 blev nået.

Husets altoverskyggende mål er at blive et af verdens førende vinhuse inden for kvalitetsvine, hvor man søger kompromisløst efter den bedste kvalitet samtidig med, at man stadig skal kunne betragte det som et godt køb.

At man nærmer sig målet underbygges af følgende kommentar af Robert Parker: “Alt i mens man bibeholder en attraktiv prisstruktur, formår Fess Parker og hans team af vinmagere at hæve kvaliteten til imponerende højder.”

Størstedelen af druerne til Santa Barbara County Syrah kommer fra Rodneys Vineyard, som er en 47 ha vinmark, der hovedsagligt er tilplantet med Rhône-sorterne Shiraz, Grenache og Viognier.

Vinifikation
Traditionel vinificering med lagring på 33% nye egetræsfade i 15 måneder.

Smagekommentarer
Elegant blød og forførende vin, der i både duft og smag er domineret af mørke bær og sort peber tilsat toner af svampe, læder og krydderier, der langsomt toner ud i elegante nuancer af kirsebær og kokos.

SKU: 1717560911 - Brug for hjælp? Kontakt os Efterlad Feedback

Kategorier: ,

Tags: ,