Fra gris til gaffel

2012 Cotes du Rhone Village, 3/4 ltr. Domaine du Seminaire Valréas

2012 Cotes du Rhone Village, 3/4 ltr. Domaine du Seminaire Valréas

DKK 100,00

Da Herve Pouizin overtog den daglige ledelse af Domaine du Seminaire i 2003, var han fjerde generation i Pouizin familien til at lede ejendommen, der ligger smukt blandt gamle egetræer og lavendelmarker i bakkerne ovenover landsbyen Valreas.

Ejendommen består af 100 ha, hvoraf de 40 ha er udlagt som vinmarker, som man langsomt er ved at omkonventere til økologisk dyrkning.

Vinen vinificeres med så lidt indblanding som overhovedet muligt på store cementtanke – en vinificeringform som er yderst velegnet til Grenache, og som stadig benyttes af nogle af de førende ejendomme i Châteauneuf-du-Pape.

Netop vinmarkernes beliggenhed i højderne er i takt med den globale opvarmning og søgning efter en stadig større phenolisk modning, blevet af en større betydning. Højden betyder nemlig, at messoklimaet i vinmarken bliver køligere, hvilket giver vinen en højere syre, hvilket igen gør det muligt at opnå en fuld phenolisk modning samtidig med, at vinen bibevarer sin balance.

Domaine du Seminaires Côtes-du-Rhône Villages bliver høstet fra 50-70 år gamle vinstokke med et udbytte på 30 hl pr ha. Vinmarken har en syd/ syd-østlig eksponering og en jordbund, der er en blanding ler og limestone, hvilket holder perfekt på vandet – en egenskab, der er særdeles vigtig i den lange varme og tørre sommerperiode.

Vinifikation
Traditionel med temperaturstyret alkoholisk og malolaktisk gæring samt 8-12 måneders efterfølgende lagring.

Smagekommentarer
Duften har toner af modne hindbær, boysenbær, krydderier og mineraler samt meget lette toner af lakrids. Smagen er fyldig men med en god syre, som bringer balance i vinen og fremhæver den umiddelbare frugt.

SKU: 1054910912 - Brug for hjælp? Kontakt os Efterlad Feedback

Kategorier: ,

Tags: ,