Fra gris til gaffel

2012 Delphis Syrah, 3/4 ltr. Hamilton Russell Vineyards

2012 Delphis Syrah, 3/4 ltr. Hamilton Russell Vineyards

DKK 165,00 DKK 75,00

Tivoli og H.J. Hansen Vin har nu gennem flere år haft et strategisk samarbejde. Og med fælles indsats og muskel overtalte vi i foråret 2013 Sydafrikas dygtigste vinproducent, Anthony Hamilton Russell til at lave en helt speciel "husvin" til Tivoli.

Opgaven gik på at finde en vin, der virkeligt kunne være indbegrebet af den oprindelige mening med husvins-betegnelsen – dvs. en seriøs, vellavet vin i et særdeles gunstigt pris/ kvalitetsforhold og med en smag, der ville ramme både vinkenderen og den almindelige gæst, der blot vil nyde et glas vin i den smukke gamle park.

Anthony brugte sammen med sin chief winemaker, Hannes, syv måneder på at samle et udsøgt udvalg af landets bedste druemost. Da de bedste bud var i hus, fløj Tivolis øverste sommeliers sammen med et team fra H.J. Hansen Vin til Sydafrika for at sætte det sidste fingeraftryk på vinen.

Valget faldt på most fra det kølige Sydafrika – nordvest for Hermanus, men stadig på den rigtige side af bjergene.

Designet af etiketterne er lavet i Sydafrika af Anthonys hustru, Olive. Faktisk tog hun mere end 200 billeder af den gamle københavnske forlystelsespark, inden hun satte sig ned i den sydafrikanske sol og tegnede denne meget smukke etiket, der rummer hele parkens sjæl og historiske aner.

For hver solgt flaske ydes et tilskud til bevaringen af den sjældne, endemiske bottlenose dolphin (delfintype kaldet øresvin på dansk), der kun lever i den kølige havstrøm – som også er den direkte årsag til de sydafrikanske vines unikke stil.

Anthony har tidligere med held solgt vin, der beskyttede Rethvalen, som nu ikke længere er truet i Sydafrika.

Vinene er produceret fuldkommen som de succesfulde vine fra Southern Right-serien fra Anthony Hamilton Russell.

Vinifikation

Mosten lægges på ståltanke, hvor den gennemgår sin alkoholiske gæring, imens der foretages en nænsom ekstraktion via pumping overs. Efterfølgende lægges vinen på delvist nye (14%) 225 liters franske og amerikanske egetræsfade, hvor den lagrer i 14 til 16 måneder, inden den filtreres og aftappes.

Smagekommentarer

Duften har toner af brombær, blommer, kirsebær og mørk peber. Smagen er fyldig med fede, modne tanniner og en fin længde i eftersmagen.

SKU: 1035680912 - Brug for hjælp? Kontakt os Efterlad Feedback

Kategorier: ,

Tags: ,